preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-DnevnikDabar

Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 10. 2013.

Ukupno: 367396
Ovaj mjesec: 1703
Ovaj tjedan: 585
Danas: 23
Vijesti

Naša škola u projektu "Najljepši školski vrtovi 2017."

Ovo proljeće naša škola se prijavila na natječaj Hrvatske radio televizije i Ministarstva znanosti i obrazovanja pod nazivom "Najljepši školski vrtovi 2017.", gdje je od svih škola prijavljenih na natječaj iz cijele Hrvatske izabrana među njih deset, koje se natječu za titulu najljepšeg školskog vrta ...


U utorak 4. srpnja 2017. našu školu posjetilo je povjerenstvo, koje je obišlo i razgledalo školski vrt i okoliš škole, te prema svojim kriterijima ocjenjivalo je li naš školski vrt estetski i funkcionalno povezan u skladnu cjelinu.

Povjerenstvo su dočekali ravnatelj naše škole Nikola Tonković te učiteljice i profesorice koje djeluju u okviru naše školske zadruge.

Povjerenstvo nas je stručno savjetovalo, a mi smo njima ispričali svoju "zelenu vrtnu priču". Druženje je bilo ugodno. Najavili su ponovni dolazak u naš školski vrt krajem kolovoza. Prilog o tome će biti objavljan u radio emisiji HRT-a.

Projekt "Najljepši školski vrtovi"  nastao je prema prijedlogu Obrazovnog programa Hrvatskoga radija - emisije "Slušaj kako zemlja diše", urednice Lidije Komes - u proljeće školske godine 1994./95. Podupiru ga Ministarstvo znanosti i obrazovanjaMinistarstvo zaštite okolišaMinistarstvo poljoprivredeFond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, i mnogobrojni darovatelji koji školama osiguravaju vrijedne nagrade.

Svaka škola oblikuje vrt prema svojim mogućnostima i u skladu s klimatskim i drugim uvjetima, čuvajući bogatstvo i biološku raznolikost Hrvatske te autohtono bilje svojega podneblja.

Projekt Hrvatske radiotelevizije (HRT) Najljepši školski vrtovi već 23. godinu zaredom poziva sve ravnatelje vrtića, škola i srodnih odgojno-obrazovnih ustanova iz Republike Hrvatske da se prijave na natječaj za najljepši školski vrt, koji je bio otvoren do Dana planeta Zemlje 22. travnja, a na njega su se osim škola i vrtića mogli javiti i učenički domovi, centri za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, domovi za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i strukovne škole.

Nakon zatvaranja natječaja 22. travnja stručno povjerenstvo je analiziralo sve prijave i izabralo njih pedesetak, koje će potom pratiti od svibnja do rujna. Povjerenstvo počinje obilaziti  mediteranske vrtove u svibnju, a tijekom lipnja i rujna posjetit će kontinentalne vrtove.

Nagrade najuspješnijima – a to su Zlatna povelja, Zelena povelja i Plava povelja, priznanja za biološku raznolikost te autohtone i udomaćene vrste bit će dodijeljene na tradicionalnoj svečanosti koja će se održati u studenome na Hrvatskoj radioteleviziji.
 


Izvor: www.hrt.hr

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Žugaj   datum: 5. 7. 2017.

 

© Osnovna škola Slavka Kolara 2008.


Školski YouTube kanal

Školski YouTube kanal


Jelovnik

JELOVNIK ZA MATIČNU ŠKOLU I PODRUČNE ŠKOLE

18.12. – 22.12.2017.

Ponedjeljak - pecivo, salama (tirolska), cedevita

Utorak  - hrenovka u pecivu, cedevita

Srijeda - pecivo, ABC sir ili pašteta, sok na cjevčicu

Četvrtak  - pecivo, salama (zimska), cedevita

Petak   -            -            

 


Sjednice

Popis udžbenika

Korisni linkovi

Godišnji plan i program rada
Priloženi dokumenti:
GPP 2017-2018 OS SLAVKA KOLARA 1.pdf


Školski kurikulum

Natječaji
Priloženi dokumenti:
OBRAZAC POZIVA - SKOLA U PRIRODI.pdf


Projekti

Cookbook projekt

Finacijski izvještaji

Javna nabava

Pristup informacijama
preskoči na navigaciju