preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slavka Kolara Kravarsko

RAZGOVORI S UČENIKOM/UČENICOM MJESECA

RAZGOVOR S UČENIKOM MJESECA STUDENOG, OSMAŠEM LEONOM GODINIĆEM

Autor: Administrator , 3. 2. 2022.

Kako je to biti učenik mjeseca? Kako uspješno učiti? Što činiti u budućnosti? O tome smo razgovarali s osmašem Leonom Godinićem koji je u studenom proglašen učenikom mjeseca.

 

 

 

 

 

 

1. O NAGRADI ZA UČENIKA MJESECA

Kako se osjećaš kao učenik mjeseca?

Nemam neki poseban osjećaj, ali lijepo je znati da drugi učenici misle da si dobar učenik.

Što misliš: zašto si odabran za učenika mjeseca?

Mislim da sam odabran za učenika mjeseca jer imam odlične ocjene (kako iz kojeg predmeta 😉), ali i jer sam dobar sa svima.

 

2. UČENJE JE (M)UČENJE?

Možeš li nam otkriti kako ti učiš?

Kako za koji predmet. Matematiku učim na način da rješavam zadatke koji su zadani u pripremi, ali izmijenim brojeve i riješim puno istih zadataka da znam koristiti postupak, a ne da ga naučim napamet. Za povijest ispišem pitanja ili nam ih profesor sam zada. Riješim ih pa ispitujem sam sebe. Kad učim njemački, onda prvo naučim riječi da kasnije mogu razumjeti rečenice koje sadrže te riječi. Ostale predmete poput fizike, hrvatskog, biologije, tehničkog i informatike učim na način da čitam iz knjige pa samog sebe ispitujem dok nisam siguran da sam naučio.

Osjećaš li ikad stres pri učenju?

Često znam biti pod stresom kad učim za neki ispit koji mi je važan, primjerice fiziku ili matematiku. Kad ne razumijem neki računski zadatak, onda sam pod stresom jer samo jedan zadatak može oduzeti cijelu ocjenu.

Kako se riješiš stresa koji imaš pri učenju?

Popijem čašu hladne vode, malo se smirim i krenem tražiti sličan zadatak od početka do kraja lekcije.

Koji predmet najviše voliš?

Najviše volim tjelesni, ali volim fiziku i tehnički, osobito elektrotehnički dio.

 

3. SLOBODNO VRIJEME

Što voliš raditi u slobodno vrijeme?

Slobodno vrijeme provodim za računalom ili vježbajući. Nažalost, zbog ozljede zadnja dva tjedna isključivo sam za računalom.

Treniraš li neki sport i koji su ti najdraži sportovi?

Treniram odbojku, ali počeo sam raditi treninge snage i izdržljivosti te treninge s utezima. Najdraži mi je sport definitivno odbojka. Stvarno je volim igrati. Međutim, najbolji sport za gledanje mi je svakako rukomet jer je brz, napet i dinamičan.

 

4. O NJEGOVOJ BUDUĆNOSTI

Koju bi srednju školu htio upisati i zašto?

Volio bih upisati Tehničku školu Ruđera Boškovića u Zagrebu. Mislim da ta škola najbolje odgovara onome što bih volio raditi u budućnosti. Nudi mi puno prilika i različitih natjecanja, primjerice iz strojarstva, elektronike i sl.

Što bi volio raditi kad odrasteš?

Volio bih biti neki programer za tvrtku koja proizvodi videoigre, raditi u sustavu automatizacije, biti strojarski inženjer ili voditi svoju računalnu tvrtku koja proizvodi razne sustave za pokretanje strojeva.

 

Nekoliko riječi za kraj?

U životu je važno raditi ono što voliš. Ako nađeš neki posao koji ne voliš i moraš ga raditi 30 ili 40 godina, bit će ti jako teško. Svaki dan ćeš se buditi nesretan. Ako voliš posao koji radiš, svako ćeš se jutro buditi s užitkom, bit ćeš sretan jer radiš to što voliš, a i za to dobivaš novce. Ima li što ljepše od toga? Nije bitan samo novac ako nećeš raditi s užitkom. Novac se uvijek može zarađivati sa strane, primjerice nekim investicijama. Važno je da radiš posao koji voliš.

Učenika intervjuirali i intervju napisali članovi Novinarske grupe uz pomoć njihova voditelja profesora Damira Matoševića.

 

 

 
COVID-19
Lista linkova je prazna
 


 

 

 
 


U privitku se nalazi popis udžbenika i dodatnih nastavnih materijala koji će se u Osnovnoj školi Slavka Kolara, Kravarsko koristiti u školskoj godini 2021./2022. Za svaki razred upisani su udžbenici i nakon toga dodatni nastavni materijal. Roditelji nabavljaju dodatni nastavni materijal a udžbenici će biti nabavljeni sredstvima iz državnog proračuna i učenici će ih dobiti na korištenje na početku nove nastavne godine.

 

 
DOKUMENTI
 
Natječaji
 
Finacijski izvještaji
 
Javna nabava
 
Pristup informacijama
 

© Osnovna škola Slavka Kolara 2008.

POLITIKA PRIVATNOSTI

  

 
Dabar 

 
Korisni linkovi
 
Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 10. 2013.

Ukupno: 531259
Ovaj mjesec: 268
Ovaj tjedan: 143
Danas: 27
 
 > Učenik mjeseca
CMS za škole logo
Osnovna škola Slavka Kolara Kravarsko / Gajevo 2, HR-10413 Kravarsko / os-skolara-kravarsko.skole.hr / ured@os-skolara-kravarsko.skole.hr
preskoči na navigaciju