2022-05-18 17:49:16

OŠ Slavka Kolara na Međunarodnoj konferenciji „Pogled u učionicu – od tradicije do suvremenosti“

Obrazovanje je jedan od sektora u kojem se promjene neprestano događaju. Svi koji rade u obrazovanju svjesni su tih promjena i da im je nužna razmjena ideja i znanja ne samo na lokalnoj, županijskoj ili državnoj razini nego i na međunarodnoj razini.

Potaknuta tom idejom Hrvatska zajednica osnovnih škola pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za mobilnost i programe EU, CARNET-a i Veleučilišta „Algebra“ te uz partnerstvo s Učiteljskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Pedagoškim fakultetom u Bijeljini te Pedagoškim fakultetom u Mariboru, organizirala je prvu međunarodnu konferenciju pod nazivom „Pogled u učionicu – od tradicije do suvremenosti“ koja se održala od 15. do 18. svibnja 2022. godine u Vodicama. Konferencija je bila namijenjena ponajprije za učitelje razredne nastave, ali i sve stručne suradnike te stručnjake za primarno obrazovanje. Cilj je konferencije bio osvijestiti važnost učitelja razredne nastave, ukazati na brojne novitete u radu učitelja razredne nastave te kako pomiriti dva svijeta koja su naoko u suprotnosti: tradiciju i suvremenost.

Nizom zanimljivih predavanja, edukacija i radionica sudionici su mogli naučiti puno toga što mogu primijeniti i u svojoj nastavnoj praksi.

Na međunarodnoj konferenciji također su sudjelovali učitelji i stručna suradnica naše škole. Školska pedagoginja Iva Kovačević i učiteljica razredne nastave Renata Kolarec održale su predavanje pod nazivom „Inkluzivna kultura škole“ dok je učitelj njemačkoga jezika Damir Matošević održao izlaganje pod nazivom „Obrada jezičnih sadržaja na suvremeni način u okviru suradničkog učenja“.

Učitelji i stručna suradnica vratili su se oplemenjeni bogatim iskustvima i znanjima stečenima na ovoj međunarodnoj konferenciji i vjerujemo da će svojim idejama i znanjima sudjelovati i na drugim skupovima i konferencijama sličnoga tipa.


Osnovna škola Slavka Kolara Kravarsko