2022-03-04 12:00:00

Posjet učenika osmih razreda Vukovaru

Učenici 8.a i 8.b razreda u pratnji svojih razrednika Anite Marošević i Siniše Vuksana uputili su se 2. ožujka 2022. u Vukovar kako bi bili sudionici projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru”. Projekt Ministarstva znanosti i obrazovanja obuhvaća cjelodnevni program uz obilaske i posjete memorijalnim mjestima u Vukovaru.

Po dolasku u Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar, a nakon doručka, uz stručno vodstvo smo obišli oklopna vozila, tenkove, zrakoplove izložene u Memorijalnom centru, te saznali više o eksplozivnim sredstvima i o ratu uopće, a zatim smo i poslušali predavanje Domovinski rat.

Uslijedio je posjet Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, Spomen domu Ovčara i masovnoj grobnici na Ovčari. Na putu prema Spomen domu hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, provezli smo se pored Kukuruznog puta— Puta spasa, Veleprometa i Borovo Commerca i uz stručno vodstvo naučili što se na svakom tom mjestu dogodilo u Domovinskom ratu. Potom smo se uputili prema Župi sv. Filipa i Jakova.

Okrijepili smo se ručkom i u poslijepodnevnim satima uputili u Gradski muzej Vukovar gdje smo se upoznali s poviješću grada Vukovara. Uslijedio je i posjet Muzeju vučedolske kulture gdje smo uronili u daleku prošlost vučedolske civilizacije.

Nakon obilazaka muzeja, nagradili smo se prekrasnim pogledom s vrha Vodotornja. Pogled na Vukovar sa svih stana i simbolično i doslovno zaokružio je naš cijeli boravak u Vukovaru.

Bio je to izlet pun emocija, a fotografije koje to pokazuju možete pogledati u našoj fotogaleriji.


Osnovna škola Slavka Kolara Kravarsko