2015-12-15 18:51:36

POSJET VELEPOSLANSTVU SAD-A

Učenici osmih razreda naše škole, u pratnji svojih učitelja engleskog jezika Jelene Hećimović Rak i Siniše Vuksana, posjetili su 15. prosinca 2015. Veleposlanstvo SAD-a... 

Tom prigodom nas je gospođa Marica Bahlen, direktorica informacijskog centra Veleposlanstva SAD-a, upoznala s ustrojstvom i načinom rada samog Veleposlanstva. Također nas je provela po najvećem veleposlanstvu u Republici Hrvatskoj, te objasnila na koji način funkcionira.

Potom nas je primila i veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, Julieta Valls Noyes, koja je s učenicima podijelila svoje dojmove o Hrvatskoj, i načinu života ovdje, kao i o razlikama između američkog i hrvatskog načina življenja.

Nakon veleposlanice, svoja razmišljanja o američkom načinu života s učenicima je podijelio i Christian Wright (Public Affairs Officer). 

Vjerojatno jedan od najzanimljivijih dijelova našeg posjeta bio je i razgovor sa američkim marincem. Svojom životnom pričom kao i razgovorom o dosadašnjim misijama diljem svijeta, prikazao nam je surov život marinaca kao i važnost međusobne suradnje. Uz razgovor, naši učenici imali su priliku isprobati njihovu opremu, ali i pokazati fizičku spretnost.

Tijekom posjeta velesposlantvu razgovarali smo i sa Srećkom, odgovornom osobom za održavanje cijele zgrade, te dobili zanimljive informacije o samom načinu održavanja.

Pri povratku u školu, svi učenici, ali i njihovi nastavnici, vratili su se s pozitivnim dojmovima kao i željom za ponovnim povratkom na „američko tlo“.

Fotografije s terenske nastave možete pogledati u fotogaleriji.


Osnovna škola Slavka Kolara Kravarsko