preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slavka Kolara Kravarsko

 > Naslovnica
Vijesti

O B A V I J E S T

Autor: NIKOLA TONKOVIĆ, 29. 6. 2022. 12:56

 Podjela svjedodžbi za učenike naše Škole bit će u srijedu, 06. srpnja 2022. godine:

- za učenike 1.-7. razreda podjela svjedodžbi bit će u 7,30 sati

- za učenike 8.-ih razreda svečana podjela svjedodžbi bit će u 8,30 sati. 

Učenici putnici trebaju čekati školske autobuse na svojim stanicama u uobičajeno vrijeme. 

Odvoz učenika putnika 1.-7. razreda bit će u 8,00 sati, a 8.-ih razreda u 9,00 sati.

U ime svih djelatnika naše Škole čestitam učenicima na postignutom uspjehu sa željom da s veseljem provedu ljetne praznike.

                    Nikola Tonković, ravnatelj OŠ Slavka Kolara, Kravarsko

[više]

"Maturalac" u Biogradu

Autor: Siniša Vuksan, Anita Marošević, Leon Levar, 23. 6. 2022. 15:00

Učenici sedmog i osmih razreda naše škole su od 20. lipnja do 22. lipnja tijekom višednevne ekskurzije posjetili Biogradu na moru, NP Krka, Skradin, Šibenik, Fun park Mirnovec, Zadar...

[više]

Obavijest

Autor: Vesna Cundeković, 22. 6. 2022. 17:55

Dopunski rad

[više]

Jednodnevni izlet učenika četvrtog, petog i šestog razreda u Bašku na otoku Krku

Autor: Damir Matošević, 21. 6. 2022. 15:09

Učenici četvrtog razreda u matičnoj školi te učenici petih i šestih razreda zajedno su sa svojom učiteljicom, razrednicima i učiteljima pratiteljima posjetili Bašku na otoku Krku. 

[više]

Ognjište mog kraja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Iva Kovačević, 15. 6. 2022. 16:04

U tmurni petak 10.lipnja naši su učenici zapalili prvu vatru u novom školskom ognjištu.

Ognjište je sagrađeno u Volonterskoj akciji u suradnji sa Općinom Kravarsko, LAG-om Valis Colapis, Udrugom mladih Kravarsko i Udrugom 5+.

Posebno smo sretni što su ovu vrijednu akciju popratili i mediji pa je ekipa HRT-a snimila prilog o našem novom ognjištu za Županijsku panoramu.

Veselimo se što smo ovom akcijom dobili još jedan vrijedan resurs u našoj školi i prostor za provođenje nastave na otvorenom.

Više detalja možete pronaći i na FB stranici projekta EU projekt Pokrenimo KOK

[više]

Učenica 5. razreda Lara Domitrović osvojila je 2. mjesto na Literarno-likovnom natječaju "Narodna nošnja mog zavičaja - čuvarica tradicije i baštine"

Autor: Josipa Gršetić, 9. 6. 2022. 17:47

Lara gaji ljubav prema folkloru i tradiciji te je uz mentorstvo učiteljice hrvatskoga jezika Josipe Gršetić napisala pjesmu pod nazivom "Vukomerička ljubav".

[više]

Posjet Karlovačkoj županiji i njezinim ljepotama

Autor: Damir Matošević, 9. 6. 2022. 14:49

Učenici 1. – 3. razreda matične škole te učenici 1. – 4. razreda PŠ Donji Hruševec i PŠ Kozjača posjetili su 8. lipnja u pratnji svojih učiteljica Karlovačku županiju.

[više]

Posjet Spomen-parku 153. brigade Hrvatske vojske

Autor: Damir Matošević, 9. 6. 2022. 14:46

Učenici 4. razreda matične škole posjetili su u srijedu 8. lipnja zajedno sa svojom učiteljicom Spomen-park 153. brigade Hrvatske vojske gdje su se upoznali s djelovanjem same brigade.

[više]

Sudjelovanje na projektu "Lektira koja ne živcira"

Autor: Josipa Gršetić, 7. 6. 2022. 09:36

Dana 6. lipnja učenici 6. i 7. razreda imali su čast sudjelovati na izvrsnom edukativno-istraživačkom projektu "Lektira koja ne živcira". Cilj projekta je lektirne naslove prikazati na suvremen, kreativan, inovativan i interaktivan način. 

Projekt je proveden uz sigurno vodstvo kazališne redateljice i dramske pedagoginje Ive Srnec Hamer i profesionalne glumce, Katarinu Šestić i Denisa Bosaka. 

Učenici su prethodno na satima Hrvatskog jezika trebali pročitati povjesticu "Kugina kuća". Pogledali su predstavu u izvedbi profesionalnih glumaca, Katarine i Denisa, a zatim su se i sami okušali u glumačkim vodama. 

Nakon improviziranih učeničkih scena, učenici su ovu povjesticu glumili iz različitih perspektiva pritom prikazujući različite žanrove.

Ovakvim projektima lektira dobiva novo značenje i time učenicima postaje bliža i zanimljivija. Uz to, razvijaju se socijalne vještine, stvaralaštvo, sigurnost javnoga nastupa, a samim time pojačava se interes za čitanjem. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

[više]

Književnica u gostima: Jadranka Čunčić Bandov

Autor: Damir Matošević, 6. 6. 2022. 15:08

Dana 3. lipnja našu je školu posjetila poznata dječja književnica Jadranka Čunčić-Bandov. Jadranka Čunčić-Bandov je po struci odgajateljica, profesorica likovne umjetnosti i bibliotekarka, ali njezina velika strast je lutkarstvo čime se bavi više od 20 godina. Posebna je i po tome što sama izrađuje lutke različitih oblika i veličina od sasvim običnih predmeta kao što su kuhače, četke za pranje boca i kutije od jaja. Kao spisateljica poznata je po igrokazima za djecu koji se uglavnom rimuju pa su pogodni za izvođenje na sceni.

Za učenike razredne nastave u matičnoj školi te učenike PŠ Donji Hruševec i PŠ Kozjača izvela je igrokaz „Šale, trice, zvrndalice“ što je kod učenika izazvalo veliko oduševljenje. Učenicima je predstava bila toliko zanimljiva da su našu književnicu obasuli pitanjima.

Zahvaljujemo dragoj gospođi Jadranki na vrlo ugodnom druženju i nadamo se da je ovo samo početak uspješne suradnje.

[više]

OBJAVLJEN ONLINE KATALOG KNJIŽNICE OŠ SLAVKO KOLAR

Autor: Anastazija Komljenović, 2. 6. 2022. 14:48

Informatičari našeg knjižničnog sustava Zaki objavili su Katalog  Knjižnice OŠ "Slavko Kolar". Katalog je online dostupan i učenicima i učiteljima i roditeljima. Katalog možete pretraživati cjelovito, ali i prema autoru, naslovu knjige i predmetnoj odrednici (npr. ako vas zanima tema "disleksija", otvorit će se naslovi u kojima je zastupljena ta tema).

Osim toga, možete vidjeti koliko primjeraka pojedinog naslova imamo u našoj knjižnici i koliko ih je raspoloženo za posudbu. Poveznice na naš knjižnični katalog su vidljivo postavljene i na stranici škole i na stranici školske knjižnice.

Kliknite, pretražujte, čitajte i uživajte!
Imamo zaista bogatu i raznovrsnu biblioteku :)

https://os-skolara.zaki.com.hr/pagesResults/rezultati.aspx?&currentPage=1&searchById=-1&sort=3&age=0

[više]

„Mali zeleni natječaj“ u OŠ Slavka Kolara Kravarsko

Autor: Damir Matošević, 31. 5. 2022. 14:46

Koliko je važna zaštita okoliša i energetska učinkovitost, osvijestio je Večernji list koji je zajedno s inicijativom Rezolucija zemlje pokrenuo projekt „Mali zeleni natječaj“ kako bi potaknuli učenike na kreativno stvaranje s tematikom zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

U projekt su se uključili i učenici petog razreda naše škole zajedno s njihovim razrednikom, Damirom Matoševićem, snimivši video u kojem su istaknuli kako se naša škola uistinu može smatrati ekoškolom. Posebna je pozornost usmjerena na uređivanje školskoga vrta koji resi biljna raznolikost te na iskorištavanje začinskog bilja iz vrta (proizvodnja nevenove kreme).

Glavna nagrada je jednodnevni izlet za razred na Plitvička jezera pa se nadamo da će naši vrijedni petaši dobiti prvu nagradu.

Pogledajte video naših petaša:

[više]

Učenici OŠ Slavka Kolara na promociji novog Žira Vijest ima dokument u privitku

Autor: Damir Matošević, 27. 5. 2022. 15:44

Fotografija preuzeta sa portala: https://www.kronikevg.com/

U četvrtak 26. svibnja u Velikoj Gorici održano je svečano predstavljanje 73. broja časopisa Žir, časopisa u kojem se objavljuju učenički radovi iz svih velikogoričkih osnovnih škola i pripadajućih im općina.

Promocija je bila vrlo živopisna i inspirirajuća jer su svi nazočni mogli uživati u brojnim radovima učenika.

Na svečanoj promociji nastupali su i učenici OŠ Slavka Kolara:

Lana Lovrić, 7.r - Obitelj

Ivana Popović, 8.r – Beli bregi

Katarina Čačić, 5.r – Stara hiža

Magdalena Domitrović, 2.r – likovni rad

 

Čestitamo svim učenicima i potičemo ih na daljnje kreativno djelovanje!

[više]

Pokazna vježba u DVD-u Kravarsko Vijest ima dokument u privitku

Autor: Iva Kovačević, 27. 5. 2022. 11:51

U četvrtak 27.05.2022. učenici razredne nastave prisustvovali su pokaznoj vježbi DVD-a Kravarsko. Pripadnici dobrovoljnog vatogasnog društva upoznali su naše najmlađe učenike s vatrogasnom opremom i njenim pravilnim rukovanjem te protupožarnim mjerama koje se moraju poštivati. Najveće veselje, tijekom ovih vrućih dana, donio je vatrogasni "šmrk" koji je maglicom osvježio sve prisutne. 

Pripadnici DVD-a pozivaju svu djecu uzrasta od 6 do 12 godina da se uključe u djelovanje dobrovoljnog vatrogasnog društva te uz kvalitetno provođenje slobodnog vremena nauče i životno korisne vještine.

[više]

O B A V I J E S T

Autor: NIKOLA TONKOVIĆ, 26. 5. 2022. 11:06

U ponedjeljak, 30. svibnja 2022. godine neće biti nastave.

Tog dana se slavi Dan državnosti - blagdan Republike Hrvatske.

U utorak, 31.05.2022. nastava će biti prema redovitom rasporedu. 

                           Srdačan pozdrav!

                               Nikola Tonković, ravnatelj Oš Slavka Kolara, Kravarsko

 

[više]

Naši mladi modelari

Autor: Damir Matošević, 20. 5. 2022. 12:29

Učenica Nika Forjan iz 7. razreda te učenik Josip Dolački iz 8. razreda sudjelovali su na županijskom natjecanju Modelarske lige. Natjecanje je održano u OŠ Šćitarjevo 11. svibnja. Učenički je zadatak bio napraviti kućicu u kojoj je ladica i dodati još neku detalj kako bi dobili dodatne bodove. Naš modelarski par na kraju je zauzeo šesto mjesto.

Čestitke našim spretnim učenicima i njihovu mentoru, prof. Josipu Gudelju.

[više]

OŠ Slavka Kolara na Međunarodnoj konferenciji „Pogled u učionicu – od tradicije do suvremenosti“

Autor: Damir Matošević, 18. 5. 2022. 17:49

Obrazovanje je jedan od sektora u kojem se promjene neprestano događaju. Svi koji rade u obrazovanju svjesni su tih promjena i da im je nužna razmjena ideja i znanja ne samo na lokalnoj, županijskoj ili državnoj razini nego i na međunarodnoj razini.

Potaknuta tom idejom Hrvatska zajednica osnovnih škola pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za mobilnost i programe EU, CARNET-a i Veleučilišta „Algebra“ te uz partnerstvo s Učiteljskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Pedagoškim fakultetom u Bijeljini te Pedagoškim fakultetom u Mariboru, organizirala je prvu međunarodnu konferenciju pod nazivom „Pogled u učionicu – od tradicije do suvremenosti“ koja se održala od 15. do 18. svibnja 2022. godine u Vodicama. Konferencija je bila namijenjena ponajprije za učitelje razredne nastave, ali i sve stručne suradnike te stručnjake za primarno obrazovanje. Cilj je konferencije bio osvijestiti važnost učitelja razredne nastave, ukazati na brojne novitete u radu učitelja razredne nastave te kako pomiriti dva svijeta koja su naoko u suprotnosti: tradiciju i suvremenost.

Nizom zanimljivih predavanja, edukacija i radionica sudionici su mogli naučiti puno toga što mogu primijeniti i u svojoj nastavnoj praksi.

Na međunarodnoj konferenciji također su sudjelovali učitelji i stručna suradnica naše škole. Školska pedagoginja Iva Kovačević i učiteljica razredne nastave Renata Kolarec održale su predavanje pod nazivom „Inkluzivna kultura škole“ dok je učitelj njemačkoga jezika Damir Matošević održao izlaganje pod nazivom „Obrada jezičnih sadržaja na suvremeni način u okviru suradničkog učenja“.

Učitelji i stručna suradnica vratili su se oplemenjeni bogatim iskustvima i znanjima stečenima na ovoj međunarodnoj konferenciji i vjerujemo da će svojim idejama i znanjima sudjelovati i na drugim skupovima i konferencijama sličnoga tipa.

[više]

Turopoljskim krajem

Autor: Damir Matošević, 13. 5. 2022. 17:27

Učenici  trećeg razreda MŠ Slavka Kolara, te trećih i četvrtih razreda PŠ Donji Hruševec i PŠ Kozjača u okviru su terenske nastave u četvrtak 12. svibnja napravili obilazak turopoljskim krajem.
Na svom kratkom obilasku Turopoljem posjetili su: crkvu sv. Ivana Krstitelja u Buševcu, čardak u Buševcu, poznato nalazište Andautoniju, kuriju Modić Bedeković, dvorac u Lukavcu te crkvu sv. Barbare u Velikoj Mlaki.
Učenici su se vrlo lijepo proveli i naučili da uistinu trebaju biti ponosni svojim krajem koji ima toliko toga što je vrijedno posjećivanja i divljenja.
Na kraju izleta mogli su samo reći: "Turopolje moje drago,  u srcu te nosim."
[više]

Razgovor s Antom Drpićem, novinarem, povodom obilježavanja Svjetskog dana slobode medija

Autor: Damir Matošević, 12. 5. 2022. 16:07

Svake godine 3. svibnja održava se Svjetski dan slobode medija, dan kada se mediji posebno bore za veću slobodu što je jako važno u današnje turbulentno vrijeme kada su mediji na posebnome udaru.

O tome kako je biti novinar, s kojim se poteškoćama susreću novinari te koliko su danas slobodni mediji razgovarali smo s dugogodišnjim novinarem Slobodne Dalmacije i HINA-e, Antom Drpićem.

[više]

Ognjište mog kraja

Autor: Iva Kovačević, 4. 5. 2022. 13:12

 

11. svibnja 2022. godine će se u Kravarskom, u dvorištu Osnovne škole Slavko Kolar održati dobrovoljna radna akcija "Ognjište mog kraja" u kojoj će se graditi školsko ognjište na otvorenom. Ovo će ognjište ostati trajno služiti za nastavu u prirodi, za okupljanje uz oganj, za pričanje bajki i priča, pečenje kukuruza ili kestena ili tek za odmor učenicima i nastavnicima ove lijepe škole.

Volonterska akcija se provodi u sklopu projekta "Pokrenimo KOK" koji se financira potporom ESF (Europskog socijalnog fonda), a provode ga udruge Pet Plus iz Zagreba i LAG Vallis Colapis iz Ozlja zajedno s lokalnim partnerima iz Kravarskog: Općinom Kravarsko, KUD-om Kravarsko i Udrugom umirovljenika Kravarsko.

Akciju će podržati i Udruga žena Kravarsko koja će se pobrinuti da volonteri budu siti i zadovoljni, a pripadnici DVD-a Kravarsko pobrinut će se da se poštuju svi protupožarni propisi.

Otvoreno za volontiranje: Dobrovoljna akcija počinje u 9h i trajat će do 15h (6 sati). Pozivaju se svi zainteresirani građani da pod stručnim nadzorom sudjeluju u izgradnji velikog školskog ognjišta.

[više]

Matematika

Autor: Vesna Cundeković, 3. 5. 2022. 09:23

Izložba na satu matematike

[više]

Intervju s učiteljicom razredne nastave Lidijom Cvetko iz OŠ Alojzija Stepinca u Zagrebu

Autor: Damir Matošević, 2. 5. 2022. 19:13

Ove subote 30. travnja održana je još jedna Zvonjalica, emisija koju uređuju učenici goričkih škola. Izazov uređivanja Zvonjalice imala je naša učenica petoga razreda Ana Gršetić zajedno s učiteljicom razredne nastave Renatom Kolarec, a gošća je bila učiteljica razredne nastave Lidijom Cvetko iz OŠ Alojzija Stepinca u Zagrebu.

Intervju je bio vrlo živopisan jer je uistinu riječ o kvalitetnoj učiteljici koja je u učiteljskim krugovima poznata kao učiteljica koja poučava učitelje u okviru informacijsko-komunikacijske tehnologije. Poznata je i po vođenju projekta Webučionica u okviru kojeg se održavaju edukacije učitelja, i to u potpunosti na bazi volontiranja.

Kako je izgledalo njezino djetinjstvo, kako ona gleda na školu nekad i danas, s kojim se izazovima danas moraju nositi učitelji i još mnogo toga možete poslušati u intervju na sljedećoj poveznici: https://soundcloud.com/city-radio-hr/30042022-zvonjalica-os-slavka-kolara-kravarsko.

[više]

Učenica Ella Zlodi na Državnom natjecanju „LIK 2022“

Autor: Damir Matošević, 2. 5. 2022. 19:07

Naša učenica Ella Zlodi iz 5. razreda pozvana je na Državno natjecanje – izložbu učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna „LIK 2022.“ koje se održalo 26. i 27. travnja 2022. godine u Osnovnoj školi Zvonka Cara u Crikvenici.

U izrazito velikoj i ozbiljnoj konkurenciji rad naše učenice Elle Zlodi izabran je kao jedan od deset najboljih radova u cijeloj Hrvatskoj što je uistinu ozbiljan i hvalevrijedan rezultat.

Našoj dragoj Elli i njezinoj mentorici Tajani Brnić od srca još jednom čestitamo i nadamo se da će nas Ella i dalje uveseljavati kvalitetnim radovima i da je ovo samo jedan u nizu uspjeha koji predstoje.

[više]

Donacija sportske opreme Udruge mladih Kravarsko

Autor: Iva Kovačević, 2. 5. 2022. 12:31

Udruga mladih Kravarsko učinila je dobro djelo i uručila sportsku donaciju djeci i učiteljicama u područnoj školi Donji Hruševec.
Iz Udruge poručuju: "Iznimno smo presretni zbog ovog dana koji će nam svakako ostati u lijepom sjećanju. Nema ništa ljepšeg nego kada možeš učiniti veliko djelo za malog čovjeka, upravo smo mi to danas učinili za mališane u Donjem Hruševcu. Nadamo se da će ovakvih objava biti još više, ne zbog lajkova, nego zbog sreće djece i mladih koja nam je bitna i spremni smo i dalje pomagati za dobrobit cjelokupne zajednice. Zahvaljujemo djeci i učiteljicama na lijepom gostoprimstvu i kratkoj igri te se nadamo da će im sportski rekviziti biti od velike koristi, a neki su već i pokazali svoj talent."
Ovu akciju podržali su i učitelj Tjelesne kulture Leon Levar i pedagoginja Iva Kovačević, koji su zajedno s djecom odmah isprobali nove rekvizite.
Kako se ova akcija pripremala i kakve su bile reakcije učenika, provjeri na FB stranici udruge:
Od srca zahvaljujemo Udruzi mladih i veselimo se svakoj daljnjoj suradnji.
 
[više]

Klokan bez granica 2022.

Autor: Vesna Cundeković, 2. 5. 2022. 08:59

Rezultati 

Međunarodnog natjecanja Klokan bez granica 2022.

[više]

Animirani film u Kravarskom

Autor: Damir Matošević, 28. 4. 2022. 16:47

Kako nastaje animirani film i možemo li mi napraviti svoj animirani film? Sve su to imali priliku saznati naši mali učenici na radionici animiranoga filma.

Radionicu je održao nagrađivani animator i autor animiranih filmova Marijan Lončar.

Učenici su imali priliku naučiti kako nastaje jednostavni animirani film.

Bilo je veselo, zabavno i edukativno.

Tko zna? Možda se među našim učenicima krije budući redatelj animiranih filmova.

Kako je sve to izgledalo, pogledajte na sljedećem linku: https://youtu.be/anMsg9WwuS4 i u galeriji fotografija.

[više]

Ponovno u kazalištu

Autor: Damir Matošević, 14. 4. 2022. 14:40

Nakon dugo vremena učenici razredne nastave zajedno sa svojim učiteljicama u našoj matičnoj školi i u PŠ Donji Hruševec i PŠ Kozjača posjetili su kazalište i odgledali kazališnu predstavu „Čarobnjakov učenik“. Predstava je izvedena u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

Predstava je bila zanimljiva i inspirativna kako za učenike tako i za njihove učiteljice.

Uz to su učenici imali priliku prisustvovati i otvorenju Sportskih igara mladih u Velikoj Gorici pri čemu su osvijestili koliko je sport važan u odrastanju i razvoju mladih ljudi.

Nakon kulture uvijek dobro dođe malo sporta.

Kako su uspjeli povezati kulturu i sport, pogledajte na fotografijama.

[više]

Nastup KUD-a uoči Uskrsa

Autor: Damir Matošević, 14. 4. 2022. 14:35

Dana 8. travnja lokalni je KUD u okviru projekta Pokrenimo KOK! organizirao kratki koncert uoči Uskrsa.

U okviru KUD-a sudjelovali su i učenice naše matične škole, ali i područnih škola.

Bilo je tu pjesme, plesa, glume i u svemu smo jednostavno uživali.

Čestitamo našim učenicima na odličnim i kvalitetnim nastupima, a kako je sve to izgledalo možete pogledati u kratkom videoisječku na sljedećem linku: https://fb.watch/cmi6I7kYsE/.

[više]

Potraga za pisanicama

Autor: Damir Matošević, 13. 4. 2022. 16:00

Učenici 4. razreda naše matične škole imali su vrlo uzbudljiv sat njemačkoga jezika. Zajedno sa svojim učiteljem njemačkoga jezika Damirom Matoševićem otišli su u potragu za pisanicama koje su bile skrivene ispred njihove škole. Pisanica su bile skrivene posvuda i potraga je bila napeta, ali učenici su bili izuzetno angažirani i pisanice su bile brzo pronađene. No, to nije bilo sve. Na pisanicama su bila zapisana slova i učenici su od toga morali složiti čestitku za Uskrs na njemačkome jeziku. To za njih nije bio težak zadatak i odradili su ga u vrlo kratkome roku.

[više]

Terenska nastava u Muzeju Turopolja

Autor: Administrator , 11. 4. 2022. 09:00

U ponedjeljak, 11. travnja 2022.g. naši su učenici 6. razreda sa svojom razrednicom, Tajanom Brnić, posjetili Muzej Turopolja u Velikoj Gorici.

Kroz Muzej ih je provela kustosica te upoznala s tradicijskom i kulturnom baštinom Turopolja.
Nakon razgledavanja Muzeja, uputili su se na likovnu radionicu tradicionalnog oslikavanja pisanica voskom.
Učenici su se odlično proveli, puno naučili o našoj kulturnoj baštini te savladali novu vještinu oslikavanja pisanica.
[više]

O B A V I J E S T

Autor: NIKOLA TONKOVIĆ, 11. 4. 2022. 08:19

 

          Od četvrtka, 14.04.2022. počinju proljetni praznici koji traju do petka, 22.04.2022. godine.

Nastava ponovo počinje u ponedjeljak, 25.04.2022. prema redovitom rasporedu:

Matična škola u Kravarskom: 

- jutarnja smjena u 7,30 sati - učenici 5.- 8. razreda

- popodnevna smjena u 13,45 sati – učenici 1.- 4. razreda

Područna škola Donji Hruševec: jutarnja smjena u 7,30 sati

Područna škola Kozjača: jutarnja smjena u 8,00 sati.

           Dragi učenici i roditelji,

     u ime svih djelatnika Škole želim Vam sretan i blagoslovljen Uskrs!

                              Nikola Tonković, ravnatelj OŠ Slavka Kolara, Kravarsko 

      

[više]

Cure i futsal? Ma, može!

Autor: Administrator , 10. 4. 2022. 16:29

Učenice 5. i 6. razreda naše škole u četvrtak su 7. travnja sudjelovale na gradskome natjecanju u futsalu.

Na natjecanju su sudjelovale ukupno četiri ekipe: OŠ Vukovina, OŠ Šćitarjevo, OŠ Velika Mlaka i OŠ Slavka Kolara.

Naše učenice bile su uspješne i osvojile treće mjesto.

Čestitamo našim učenicama i njihovu mentoru, prof. Leonu Levaru.

Tko još kaže da je futsal samo za dječake?

[više]

Nove preporuke HZJZ-a za odgojno-obrazovne ustanove

Autor: NIKOLA TONKOVIĆ, 9. 4. 2022. 16:22

Poštovani roditelji,

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke vezane uz ukidanje dosadašnjih epidemioloških mjera i preporuka u odgojno-obrazovnim ustanovama tijekom pandemije COVID-19, a koje su dostupne na sljedećoj poveznici:

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2021/11/Preporuke-za-sve-odgojno-obrazovne-ustanove-od-pred%C5%A1kolskog-uzrasta-do-visokog-obrazovanja-uklju%C4%8Duju%C4%87i-u%C4%8Deni%C4%8Dke-i-studentske-domove.pdf

U skladu s preporukama, ukidaju se sve epidemiološke mjere i preporuke za odgojno-obrazovne ustanove, osim osnovnih (čišćenje, pranje ruku, provjetravanje).

Dakle, odgojno-obrazovni rad i nastava organizira se kao u vremenu prije pandemije COVID-19.

[više]

Tradicijski duh Uskrsa u našoj školi

Autor: Administrator , 7. 4. 2022. 08:32

Uskoro nam se bliži Uskrs, a naši su učenici dočekali Uskrs na najbolji mogući način.

U suradnji s udrugom umirovljenika bake su za naše učenike održale radionicu tradicijske baštine u kojoj su bojale uskršnja jaja. Tehnike koje su koristili bilo je pisanje voskom (penganje) i bojanje jaja u ljuskama luka.

Na radionici su sudjelovali učenici razredne nastave iz OŠ Slavka Kolara te iz PŠ Donji Hruševec i PŠ Kozjača.

Učenici su bili vrlo kreativni i pokazali pravo umijeće u oslikavanju jaja.

U galeriji fotografija možete pogledati kako su učenici marljivo radili i kakve su pisanice njihovim trudom nastale.

[više]

Rukomet je "IN"

Autor: Administrator , 7. 4. 2022. 08:28

Nema kraja sportskim uspjesima naših učenika!

Održano je gradsko natjecanje za učenike osnovnih škola u rukometu u Osnovnoj školi Novo Čiče.

Na natjecanju su sudjelovale dvije škole, uz domaćina i naša škola koja je na tom natjecanju osvojila srebrnu medalju.

Čestitamo našim učenicima i njihovu voditelju, prof. Leonu Levaru.

[više]

Naši vrijedni odbojkaši na županijskom natjecanju

Autor: Administrator , 29. 3. 2022. 16:18

Nakon izvrsnih rezultata na gradskoj razini učenici sedmog i osmog razreda plasirali su se na Županijsko natjecanje u odbojci koje se održalo 18. ožujka u Osnovnoj školi Marije Jurić Zagorke u Vrbovcu.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno šest škola, a naši uspješni odbojkaši ostvarili su izvrstan rezultat osvojivši treće mjesto pobijedivši osnovnu školu domaćina s rezultatom 0:2.

Izuzetno smo ponosni na naše odbojkaše i na njihova mentora prof. Leona Levara i još jednom im od srca čestitamo na izvrsnom rezultatu.

[više]

Predstava „R.U.R.“ u Osnovnoj školi Slavka Kolara

Autor: Administrator , 29. 3. 2022. 16:14

Je li moguće da će u budućnosti svijetom potpuno zavladati roboti? Kako bi izgledao taj svijet?

O tome govori predstava „R.U.R.“ koja je nastala na temelju istoimenoga književnoga djela Karela Čapeka čime je obilježeno sjećanje na toga pisca koji je u tome djelu prvi put upotrijebio riječ „robot“.

Predstava je organizirana online u organizaciji Zagrebačkoga kazališta mladih u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom, Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te Boom! teatrom, a naši su učenici također imali prilike pogledati predstavu.

Nakon odgledane predstave uslijedila je javna diskusija na kojoj su naši učenici bili izrazito aktivni iznosivši svoja mišljenja o predstavi, ali i o budućnosti koja bi mogla biti obilježena velikim utjecajem robota, digitalizacije i tehnologije.

[više]

Naše mlade umjetnice u Donjoj Zelini

Autor: Administrator , 22. 3. 2022. 20:35

U utorak 22.ožujka 2022. naše su učenice, Ella Zlodi iz 5. razreda i Maja Paola iz 8.b razreda s mentoricom i učiteljicom likovne kulture Tajanom Brnić, išle na Županijsko natjecanje - izložbu učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna "LIK 2022.", a domaćin je bila OŠ Ksavera Šandora Đalskog iz Donje Zeline.

Na Županijsko natjecanje pozvane su zbog izuzetno kvalitetnih i talentiranih radova.

Nakon svečanog programa te podjela priznanja i pohvalnica uputile su se u organizirani obilazak Kladeščice i Zelingrada, sve do planinarskog doma "Kladeščica" gdje su imale ručak nakon kojeg su se zadovoljne, ispunjene i sretne vratile u Kravarsko.

Još jednom iskreno čestitamo našim učenicama i njihovoj mentorici.

[više]

Humanitarna pomoć za Ukrajinu

Autor: Iva Kovačević, 18. 3. 2022. 11:21

Učenici naše škole će u volonterskoj akciji prikupljati humanitarnu pomoć za Ukrajinu u periodu od 21.03.2022. do petka 01.04.2022.

Molimo učenike i roditelje koji se žele uključiti u ovu akciju da se uključe u prikupljanje pomoći sukladno popisu objavljenom na Web stranicama Hrvatskog Crvenog križa

Prikuplja se hrana i higijena i to isključivo sljedeći artikli:

HRANA: brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva i marmelada, hrana za bebe kašica i žitne kašice/pahuljice za djecu

HIGIJENA: sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, jednokratni brijač, higijenski ulošci, pelene za djecu, krema za djecu, šampon za djecu, dječja pasta za zube, dječja četkica za zube i higijenske vlažne maramice za djecu.

Ovoj akciji pridružuje se i Društvo žena Kravrsko koje će sve prikupljene potrepštine donijeti u našu školu.

U ime izbjeglog stanovništva iz Ukrajine, učenici osnovne škole Slavka Kolara i Društvo žena Kravarsko zahvaljuju svima na donacijama!

[više]

NAJMASKE NAŠE ŠKOLE

Autor: Administrator , 17. 3. 2022. 16:02

Kako je to biti najmaska škole, što za njih znači fašnik i imaju li ideju za idući fašnik razgovarali smo s našom dvojicom učenika, Marinom Kuzmićem (8.b) i Davidom Posavcem (7.r), koji su dobili nagradu za najmasku.

[više]

Obilježeni Dani hrvatskoga jezika

Autor: Josipa Gršetić, 17. 3. 2022. 13:24

Na današnji je dan, 17. ožujka 1967. godine objavljena Deklaracija o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika. Hrvatski je sabor 1997. godine utemeljio Dane hrvatskoga jezika koji traju od 11. do 17. ožujka.

Tom su prigodom učenici uredili pano u holu škole. Sudjelovali su i na online Satu hrvatskoga jezika u Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Puni novih spoznaja nastavljaju marljivo učiti i njegovati svoj materinski jezik.
[više]

Putujuća pjesmarica u našoj školi

Autor: Administrator , 17. 3. 2022. 13:17

Sudjelujući u eTwinning projektu Uz čitanje riječi rastu 2 u našu škola je stigla Putujuća pjesmarica. Naime, pjesmarica putuje od jedne do druge škole koje sudjeluju u ovom projektu. Putujuća pjesmarica poslana je iz Zagreba, a mi smo ju proslijedili u Rijeku.
 
Učenici predmetne nastave su na satima Hrvatskog jezika u pjesmaricu upisali nekoliko svojih autorskih pjesama i ukrasili ju crtajući prigodne motive.
 
Veselimo se novim projektnim aktivnostima!
 
 
 
 
[više]

Još jedna nagrada za naš školski vrt

Autor: Ivančica Strgar, 17. 3. 2022. 12:15

Naša je škola već tradicionalno sudjelovala na natječaju "Najljepši školski vrt 2021." 

Ove godine smo osvojili 3. mjesto u kategoriji - Zaštita okoliša i energetska učinkovitost.  Inače, školski vrt djeluje kao sastavni dio Učeničke zadruge Brežan, Kravarsko koja plodove iz vrta koristi u izradi vlastitih krema, balzama i čajeva.

Priznanje „Najljepši školski vrt u Republici Hrvatskoj 2021.“  ponosno su preuzele voditeljica školskog vrta Ivančica Strgar, te voditeljica Učeničke zadruge Brežan Anastazija Komljenović.

Snimku dodjele možete pogledati u nedjelju, 20. ožujka 2022. u 14,30 sati na HRT2.

[više]

Klokan bez granica

Autor: Vesna Cundeković, 17. 3. 2022. 08:49

Klokan bez granica 2022.

[više]

Naše brončane odbojkašice

Autor: Administrator , 14. 3. 2022. 12:08

Nastavljamo izvještavati o sjajnom nizu naših mladih sportaša na gradskim natjecanjima.

Gradsko natjecanje iz odbojke za djevojčice petih i šestih razreda održalo se 11. ožujka u OŠ Šćitarjevo. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno pet ekipa: OŠ Velika Mlaka, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Šćitarjevo, OŠ Nikole Hribara i OŠ Slavka Kolara Kravarsko.

Naše su djevojčice osvojile 3. mjesto, odnosno brončanu medalju.

Čestitamo našim odbojkašicama i njihovu mentoru prof. Leonu Levaru na odličnom rezultatu.

[više]

Županijsko natjecanje iz Informatike

Autor: Vesna Cundeković, 11. 3. 2022. 09:08

Županijsko natjecanje iz Informatike

[više]

Naši vrijedni i uspješni odbojkaši

Autor: Administrator , 10. 3. 2022. 22:00

Danas se u OŠ Velika Mlaka održalo gradsko natjecanje iz odbojke za dječake sedmih i osmih razreda. Ukupno su nastupile četiri ekipe: OŠ Šćitarjevo, OŠ Velika Mlaka, OŠ Eugena Kvaternika i OŠ Slavka Kolara.

Našu ekipu činilo je 10 učenika i osvojili su ni manje ni više nego PRVO mjesto. Drugo je mjesto zauzela OŠ Velika Mlaka, treće mjesto OŠ Šćitarjevo i četvrto mjesto OŠ Eugena Kvaternika.

Izuzetno smo ponosni na naše vrijedne i uspješne učenike koji u brojnim sportovima ostvaruju fantastične rezultate.

Čestitamo i njihovu mentoru, prof. Leonu Levaru, ali i njihovom bivšem prof. Matiji Ribiću koji je uistinu odradio odličan posao s dječacima i u njih usadio pravi sportski i natjecateljski duh.

[više]

Obavijest o upisu djecu u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Iva Kovačević, 10. 3. 2022. 13:23

U prilogu Vam donosimo obavijesti vezane uz upis djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023.

Testiranje za upis u prvi razred odvijat će se prema pozivima koji će stići roditeljima na kućnu adresu. Ukoliko imate pitanja ili nedoumica slobodno se obratite pedagoginji Ivi Kovačević u školu, a za dodatne odgovore na pitanja možete pogledati i predavanje za roditelje te proučiti priručnik za predškolarce.

Predavanje za roditelje pogledajte ovdje

Priručnik za predškolarce preuzmite ovdje

[više]

Putem krapinskog neandertalca i hrvatskoga narodnog preporoda

Autor: Administrator , 8. 3. 2022. 09:30

Učenici petih, šestih i sedmih razreda zajedno su sa svojim razrednicima, profesorom povijesti i školskom pedagoginjom otišli u posjet Muzeju krapinskih neandertalaca. Po dolasku u muzej učenici su najprije pogledali film o životu krapinskih neandertalaca, a zatim u muzeju razgledali kipove koji prikazuju evoluciju. Osim toga, učenici su pogledali i prezentaciju o postanku svemira. Učenici su mnogo toga naučili, pa čak i kako razlikovati kosti neandertalca i današnjeg čovjeka.

Nakon toga su se učenici uputili u razgled Krapine gdje su čuli ponešto i o najpoznatijem Krapincu Ljudevitu Gaju, glavnom predstavniku hrvatskoga narodnog preporoda.

[više]

Naši mladi rukometaši

Autor: Administrator , 7. 3. 2022. 12:09

U četvrtak 3. ožujka u OŠ Nikole Hribara, a u organizaciji OŠ Jurja Habdelića iz Velike Gorice, održano je gradsko natjecanje iz rukometa za dječake 7. i 8. razreda na kojem su sudjelovali i učenici iz naše škole.

Naši mladi rukometaši osvojili su 2. mjesto od ukupno šest škola, prvo je mjesto zauzela OŠ Velika Mlaka dok je treće mjesto zauzela OŠ Vukovina.

Čestitamo našim mladim rukometašima i njihovu mentoru, prof. Leonu Levaru, na izvrsnom rezultatu i bodrimo ih i na budućim natjecanjima!

[više]

Fašnik

Autor: Iva Kovačević, 4. 3. 2022. 12:21

U utorak 01.03.2022. primjetili smo u školi neke čudne osobe.

Princeze, lovci, jednorozi, gatare, poslovnjaci, superjunaci.... Ubrzo, nakon početne zbunjenosti, shvatili smo da princ Fašnik uzrokuje svu tu pomutnju i da je zavladao školskim sustavom u Kravarskom. 

Kako bismo uspješno izabrali odgovornu osobu pozivamo vas da pregledate našu galeriju fotografija, a potom na poveznici glasujete za osobu koja bi mogla snositi odgovornost za ovu fašničku paradu.

Tijekom vikenda učenici su vrijedno glasali, a ovdje su i razultati... Kao najbolja maska izabrana je maska pod rednim brojem 23,  a sa samo jednim glasom razlike slijedi ju maska pod rednim brojem 11. Razrednici će učenicima podijelit njihove nagrade, a od novinarske skupine očekujemo i intervju sa pobjednikom.

 

 

[više]

Posjet učenika osmih razreda Vukovaru

Autor: Siniša Vuksan, Anita Marošević, 4. 3. 2022. 12:00

Učenici 8.a i 8.b razreda u pratnji svojih razrednika Anite Marošević i Siniše Vuksana uputili su se 2. ožujka 2022. u Vukovar kako bi bili sudionici projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru”. Projekt Ministarstva znanosti i obrazovanja obuhvaća cjelodnevni program uz obilaske i posjete memorijalnim mjestima u Vukovaru.

Po dolasku u Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar, a nakon doručka, uz stručno vodstvo smo obišli oklopna vozila, tenkove, zrakoplove izložene u Memorijalnom centru, te saznali više o eksplozivnim sredstvima i o ratu uopće, a zatim smo i poslušali predavanje Domovinski rat.

[više]

Dan školske igre u Donjem Hruševcu

Autor: Administrator , 1. 3. 2022. 08:50

Učenici PŠ Donji Hruševec zajedno su sa svojim učiteljicama 19. veljače obilježili Dan školske igre. Obilježavanjem istoga osvijestili su koliko je igra važna u djetetovu razvoju. Bilo je tu različitih igara: štafete, nogometa, graničara, spuštanja niz tobogan, doslovno svega. Učenici su doista uživali u tom danu sa željom da ga što prije ponove. Ne kaže se uzalud da je u zdravom tijelu zdrav duh.

[više]

Novinar o novinarstvu – razgovor s gđom Snježanom Kirinić Grubić, poznatom novinarkom Hrvatskoga katoličkog radija

Autor: Administrator , 28. 2. 2022. 15:02

U subotu 26. veljače Osnovna škola Slavka Kolara bila je domaćin još jedne Zvonjalice, radioemisije koju uređuju učenici zajedno s njihovim nastavnicima. Gost urednik bila je učiteljica Renata Kolarec, a voditeljica je učenica 5. razreda Lili Šandor.

[više]

Naši mladi umjetnici – izložba umjetničkih radova učenika OŠ Slavka Kolara

Autor: Administrator , 28. 2. 2022. 14:58

Naši učenici i ove su školske godine bili vrijedni i na školskom natjecanju iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna „LIK 2022.“ pokazali svoje slikarsko umijeće. Ukupno su sudjelovala 22 učenika od 5. do 8. razreda.

 

[više]

INFOKUP

Autor: Vesna Cundeković, 21. 2. 2022. 12:42

Veselje u našoj školi

 

Popis učenika pozvanih na županijsku razinu natjecanja iz informatike

 

[više]

eTwinning projekt za 100. dan škole

Autor: Administrator , 16. 2. 2022. 17:36

Učenici prvoga razreda naše škole zajedno s učiteljicom Renatom Kolarec obilježili su 15. veljače kao 100. dan u školi. Nakon dugo vremena svi su se okupili jer više nitko nije bio bolestan, a ni u samoizolaciji.

Različitim nastavnim metodama, vježbanjem javnoga nastupa i suradničkim učenjem učenici su na zanimljiv način obilježili taj simbolični 100. dan u školi.

 

 

[više]

Valentinovo je za mene - miniprojekt Novinarske grupe

Autor: Administrator , 15. 2. 2022. 16:26

Članovi Novinarske grupe s njihovim voditeljem, prof. Damirom Matoševićem, povodom Valentinova pitali su učenike i djelatnike OŠ Slavka Kolara što je za njih Valentinovo. U ovako teškim i izazovnim vremenima kada smo okruženi samo lošim vijestima, pronađite u ovim iskrenim mislima riječi koje će uljepšati i obojati najtoplijim bojama vašu svakodnevicu. Pritiskom na link u Padletu možete pročitati što je za učenike i djelatnike Valentinovo.
 
Hvala svima na sudjelovanju!
[više]

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Autor: Iva Kovačević, 14. 2. 2022. 11:52

Od 15.studenog do 15. prosinca i naša je škola obilježila Mjesec borbe protiv ovisnosti.

Uključili smo se u međunarodni eTwinning projekt Treneri odgoja pod vodstvom pedagoginje Ive Kovačević.

[više]

UPUTE ZA RODITELJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: NIKOLA TONKOVIĆ, 11. 2. 2022. 12:30

Poštovani roditelji,

        u prilogu se nalaze upute o uporabi testa za samotestiranje HIGHTOP. Molimo da prije početka testiranja proučite upute.

Poveznica za video o samotestiranju, koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo: https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0

[više]

OBAVIJEST RODITELJIMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: NIKOLA TONKOVIĆ, 11. 2. 2022. 12:27

Poštovani roditelji,

              u prilogu se nalazi obavijest za roditelje vezano uz model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika. Roditelji koji su se izjasnili da ne žele samotestirati svoje dijete, dobit će izjavu koju je potrebno ispuniti i vratiti u školu.

[više]

Gospodin Fin

Autor: Vesna Cundeković, 8. 2. 2022. 10:46

Učim, štedim, znam da vrijedim

[više]

Informatika

Autor: Vesna Cundeković, 5. 2. 2022. 12:21

Školsko natjecanje iz informatike

[više]

Logo liga

Autor: Vesna Cundeković, 31. 1. 2022. 12:15

4. kolo Logo lige

[više]

Članak o našoj školi u Školskim novinama Vijest ima dokument u privitku

Autor: Iva Kovačević, 19. 1. 2022. 13:35

U Školskim novinama, nacionalnom časopisu za odgoj, obrazovanje, znanost i kulturu objavljen je članak o našoj školi kao primjeru dobre prakse u razvijanju inkluzivnog obrazovanja. Autorice članka Iva Kovačević, stručni suradnik pedagog i Marija Kirinić, edukacijski rehabilitator iz Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, prikazale su suradnju naše škole i Centra za odgoj i obrazovanje Velika gorica u uspješnom radu s učenicima s teškoćama.

[više]

Aktivnosti u školskoj dvorani tijekom praznika

Autor: Administrator , Leon Levar, 6. 1. 2022. 13:24

I tijekom zimskog odmora u našoj školskoj dvorani nema stanke za sport i tjelesnu aktivnost. Tijekom ovog tjedna odvijale su se razne sportske aktivnosti, a ako nam se još niste pridružili stignete to učiniti u petak! 

 

 

 

[više]

Logo liga

Autor: Vesna Cundeković, 23. 12. 2021. 08:18

3. kolo logo lige

[više]

BOŽIĆNA PRIREDBA

Autor: Siniša Vuksan, Josipa Gršetić, 22. 12. 2021. 10:00

Učitelji i učenici OŠ Slavka Kolara, Kravarsko s radošću objavljuju da su se othrvali svim nedaćama koje je 2021. godina donijela svijetu! Svi smo zajedno nastojeći očuvati tradiciju posljednjih tjedana poštujući propisane mjere zaštite zdravlja marljivo osmišljavali, uvježbavali i snimali različite točke, a sve kako bismo u vaše domove i srca donijeli barem maleni dašak Božića i blagdanskog raspoloženja! Uživajte!

[više]

Bald ist Weihnachten... (Uskoro je Božić...)

Autor: Administrator , 19. 12. 2021. 13:25

Iako i ove godine Božić slavimo u posebnim okolnostima, to nije obeshrabrilo naše učenike koji pohađaju izbornu nastavu iz Njemačkoga jezika da na poseban način osjete božićni duh. Zajedno s njihovim nastavnikom, prof. Damirom Matoševićem, na zanimljiv su se način bavili božićnim temama:

Učenici 5. razreda o Božiću u svojim obiteljima progovorili su u obliku stripa. Neki su se pokazali kao vrlo vješti crtači stripova, neki su izradili i fotostripove s pravim fotografjama, a bilo je i stripova u digitalnim alatima.

Učenici 6. i 7. razreda detaljnije su se upoznali s božićnom tradicijom u Njemačkoj, ali i u brojnim drugim zemljama.

Učenici 8. razreda u školi su priredili pravi mali božićni sajam napravivši imitaciju jednoga od najpoznatijih i najvećih njemačkih božićnih sajmova, onog u Nürnbergu. Učenici su na nastavi Likovne kulture zajedno s profesoricom Tajanom Brnić izrađivali tipične predmete s toga sajma (ukrasne anđele i čovječuljke od sušenoga voća). Dio učenika istražio je i gastronomsku ponudu božićnoga sajma u Nürnbergu. O tome su izvijestili na nastavi Njemačkoga jezika uspoređujući pritom njemačku božićnu tradiciju s onom hrvatskom.

Učenici su bili vrlo zadovoljni dinamičnom nastavom, a mi smo uživali u njihovim kreativnim radovima.

Neka nam svaki Božić u školi na nastavi Njemačkoga jezika bude tako kreativan, veseo i živopisan.

Fotografije učeničkih uradaka možete pogledati u fotogaleriji.

[više]

Obavijest kandidatima prijavljenim na natječaj za zasnivanje radnog odnosa - učitelj/ica TZK Vijest ima dokument u privitku

Autor: NIKOLA TONKOVIĆ, 10. 12. 2021. 12:12

[više]

Božić dolazi...

Autor: Administrator , 1. 12. 2021. 12:00

Učenici PŠ Donji Hruševec zajedno su sa svojim učiteljicama sudjelovali na radionici „Tradicijska baština“ u okviru europskog projekta „Pokrenimo KOK“ izrađujući tradicionalne božićne ukrase.

Učenicima je bilo jako zabavno i izradili su vrlo zanimljive božićne ukrase koji će krasiti njihovu školu. Nakon izrade ukrasa učenici su se uspjeli i zabaviti pjevajući božićne pjesme i plešući uz njih što je u njima još više probudilo božićni duh koji svi već lagano osjećamo. 

[više]

Blago jadranskog podmorja u Kravarskom

Autor: Administrator , 25. 11. 2021. 07:00

Uz podršku Zagrebačke županije organizirana je izložba „Blago jadranskog podmorja“. Cilj je izložbe osvijestiti učenicima važnost očuvanja Jadranskog mora i njegove bioraznolikosti. Izložbu su posjetili i učenici naše škole.

Učenici su imali priliku vidjeti različite stanovnike Jadranskoga mora: rakove, školjkaše, spužve… Učenici su također imali priliku naučiti mnogo toga: da neke školjke samostalno rade bisere, da ima puno zaštićenih morskih vrsta, da u nekim školjkama čak žive i životinje.

Dojmovi su fantastični jer su učenici uz vrlo zanimljivo vodstvo u neposrednoj blizini škole zašli u bogati svijet Jadranskog mora.

[više]

Natjecanje u futsalu

Autor: Administrator , 24. 11. 2021. 07:00

Gradsko natjecanje u futsalu održano je 23. studenog 2021. godine, a domaćin je bila OŠ Nikole Hribara u Velikoj Gorici. U natjecanju su sudjelovale učenice sedmih i osmih razreda. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno sedam škola, a jedna od njih je i naša škola u pratnji prof. Leona Levara.

Naše „futsalke“ srdačno su se borile i osvojile su drugo mjesto.

Čestitamo prof. Levaru i njegovoj ženskoj futsal ekipi. Tko kaže da je futsal samo muški sport?

[više]

Kravarsko za Vukovar

Autor: Administrator , 17. 11. 2021. 22:55

Učenici i djelatnici naše Škole i ove su godine na prigodan način obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Učenici predmetne nastave zapalili su svijeće u centru Kravarskog, minutom šutnje odali počast svim žrtvama Domovinskog rata, a upoznali su se i sa životom poznatog Vukovarca Siniše Glavaševića iščitavajući njegove lirske priče i gledajući film o životu i djelu Siniše Glavaševića. Učenici osmoga razreda čak su se i literarno izrazili i tako lijepim riječima odali počast Vukovaru i Škabrnji.

Učenici razredne nastave sa svojim su učiteljicama također zapalili svijeće i svojim slikarskim i crtačkim umijećem uljepšali panoe svojih učionica motivima Vodotornja i vučedolske jarebice.

Učenici PŠ Donji Hruševec i Kozjača također su sa svojim učiteljicama zapalili svijeće i ukrasili školu vrlo lijepim crtežima.

Sve smo to učinili samo s jednim ciljem: Da se nikad ne zaboravi!

[više]

Dabar

Autor: Vesna Cundeković, 13. 11. 2021. 10:19

I ove je godine Dabar posjetio našu školu

 

 

 

[više]

Naši učenici bubnjaju

Autor: Administrator , 10. 11. 2021. 20:00

Učenici od 6. do 8. razreda u pratnji profesora glazbene kulture Kristijana Palčeca posjetili su radionicu bubnjanja u okviru projekta Pokrenimo KOK. Radionicu bubnjanja vodio je Branko Trajkov-Trak, bubnjar u poznatome bendu Zabranjeno pušenje. Učenici su se upoznali s udaraljkama imenom djembe i iskusili kako je to svirati udaraljke.

[više]

Europska oznaka kvalitete u eTwinning projektu "Uz čitanje riječi rastu / Words grow by reading" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 27. 10. 2021. 19:00

Naša škola je nagrađena Europskom oznakom kvalitete za izvrsnost rada u eTwinning projektu "Uz čitanje riječi rastu / Words grow by reading".
Rad učiteljice Hrvatskoga jezika, Josipe Gršetić, rad učenika na satima Hrvatskoga jezika i rad naše škole prepoznati su na najvišoj europskoj razini.
Poveznica:
https://www.etwinning.net/hr/pub/newsroom/highlights/schools-awarded-the-european21.htm
 

[više]

Nacionalna oznaka kvalitete Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 26. 10. 2021. 16:00

eTwinning je platforma odgojno - obrazovnih djelatnika: učitelja, ravnatelja, knjižničara i dr. Na ovoj platformi članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom obrazovne zajednice u Europi. 
Tijekom nastavne godine 2020./2021. na satima Hrvatskoga jezika učenici predmetne nastave sudjelovali su u eTwinning projektima. Projekti u kojima su sudjelovali: "Najljepša bilježnica", "Uz čitanje riječi rastu", "Tražimo riječ za VUKOVAR",  "Iz krvi i bola niklo je cvijeće - Hrvatska moja zahvalna i ponosna" i "Celebrating languages EDL 2020". 
eTwinning oznake kvalitete daju se učiteljima s izvrsnim eTwinning projektima. Oznaka kvalitete potvrđuje da je projekt ispunio određene državne i europske standarde. Nakon završetka projekata, projekti su prijavljeni za Nacionalnu oznaku kvalitete. Svi su projekti nagrađeni Nacionalnom oznakom kvalitete za učitelje i Nacionalnom oznakom kvalitete za učenike.
[više]

Gradsko natjecanje u šahu

Autor: Administrator , 26. 10. 2021. 15:59

Učenici 5. – 8. razreda naše škole sudjelovali su na Gradskom natjecanju u šahu koje je održano u Buševcu.

Naši učenici pokazali su pravu vještinu u igranju šaha, a našim učenicama koje su ostvarile 4. mjesto za dlaku je umakla medalja.

Ponosni smo na sudjelovanje i uspjeh naših učenika i potičemo da ih dalje igraju ovu krasnu igru.

[više]

Posjet pjesnika i glumca Rajka Bundala

Autor: Administrator , 20. 10. 2021. 19:01

Dana 20. listopada našu je školu posjetio akademski i kazališni glumac, pisac te selektor na smotrama LiDraNa Rajko Bundalo.

Rajko Bundalo glumu je diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a od 1972. stalni je član ansambla Zagrebačkog kazališta mladih.

U okviru Godine čitanja s učenicima predmetne nastave održao je radionicu „Kako se čita pjesma?“

Radionica je bila vrlo inspirativna, a učenici su nakon radionice bogatiji za jedno lijepo druženje i novo poučno iskustvo.

[više]

Dan jabuka u našoj školi

Autor: Administrator , 20. 10. 2021. 19:00

Učenici 4. razreda zajedno sa svojom učiteljicom u našoj su školi prigodno su obilježili Dan jabuka koji se u cijelom svijetu proslavlja 20. listopada.

Učenici su naučili kako su jabuke vrlo hranjivo voće, ali i da postoji čak 7 500 vrsti jabuka.

A kako najbolje završiti Dan jabuka nego degustacijom tog slasnog voća.

[više]

Dan jabuka u kozjači

Autor: Administrator , 20. 10. 2021. 18:59

Učenici u Područnoj školi Kozjača na prigodan su način obilježili Dan jabuka.

Kreativnost je prštala na sve strane: bilo je tu različitih sorti jabuka, crteža s različitim jabukama, plakata sa zanimljivostima o jabukama, prirodnoga soka od jabuka, a naravno i slastica od jabuka.

Učenici, a i djelatnici PŠ Kozjača uistinu su uživali u danu ispunjenom tim poznatim voćem.

[više]

Dan kravate u našoj školi

Autor: Administrator , 18. 10. 2021. 19:00

18. listopada obilježili smo Dan kravate u našoj školi. Taj su dan učenici od 5. do 8. razreda obilježili tako da su na sebe stavili kravatu kao modni dodatak i na taj način pokazali poštovanje prema hrvatskoj kulturi.

Ponosni smo na kravatu jer je kravata hrvatski simbol koji postoji već stoljećima.

Učenicima, a i profesorima, jako se svidjelo obilježavanje Dana kravate koje se u našoj školi održava već dugi niz godina.

[više]

OBAVIJEST KANDIDATIMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: NIKOLA TONKOVIĆ, 15. 10. 2021. 11:21

Obavijest kandidatima prijavljenim na natječaj za zasnivanje radnog odnosa

[više]

Jesen u 5. razredu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 14. 10. 2021. 16:02

U 5. razred polako i tiho stigla je jesen. Razredom su zavladali jesenski šeširi. Bili su zaista kreativni i maštoviti. Preuzeli su glavnu riječ i bio ih je užitak slušati i gledati.

 
 
 
 
 
 
[više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Kravarskom

Autor: Administrator , 14. 10. 2021. 16:01

Učenici OŠ Slavka Kolara i ove su godine prigodno obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Najvrjedniji su bili naši učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole koji su u okviru projekta općine Kravarsko Pokrenimo! KOK na radionici tradicijske baštine mijesili kruh i ostale pekarske proizvode različitih oblika i veličina. Učenici prvoga razreda svoju su pekarsku dužnost ozbiljno shvatili pa su čak došli i odjeveni kao pravi pekari, a i izveli su prigodnu pjesmicu. Svaki je razred donio i prigodnu košaricu s raznovrsnim i obilnim plodovima zemlje.

I učenici iz Donjeg Hruševca bili su izuzetno marljivi. Zajedno sa svojim učiteljicama učili su o vrstama žitarica, kako nastaje brašno i kako se skladišti, koji su sastojci za kruh i kolače. Učenici su mijesili tijesto, napravili peciva i na kraju, naravno, s veseljem ih pojeli. Osim izrade kruha, neke su ovi dani i likovno nadahnuli pa su nastali zanimljivi crteži.

Naši učenici i ove su godine pokazali koliko cijene tradiciju i da su zahvalni za plodove koje nam zemlja daje.

A najradosniji su bili oni koji su sve to što su naši učenici napravili mogli kušati.

[više]

Naš Josip na Recitalu dječjeg kajkavskog stvaralaštva u Zlataru

Autor: Administrator , 14. 10. 2021. 16:00

Naš prošlogodišnji osmaš Josip Dumić bio je veoma uspješan u pisanju lirskih pjesama na kajkavskom narječju.

Pjesmu "Cirkva" prosudbeno povjerenstvo 52. Zbora malih pjesnika u Zlataru odabralo je za javno izvođenje na Zboru. Ista pjesma u konkurenciji 357 pristiglih radova odabrana je za izvođenje na Recitalu dječjeg kajkavskog stvaralaštva u Krapini.

Čestitke Josipu i sretno u daljnjem školovanju!

[više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u predmetnoj nastavi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 12. 10. 2021. 19:00

Učenici predmetne nastave 12. listopada obilježili su Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.
Učenici su recitirali, glumili, pisali pjesme i sastavke, a slasnim proizvodima obradovali su svoje nepce.
 
 
 
 
 
 
 
 
[više]

Posjet slatkovodnom akvariju Aqautika

Autor: Administrator , 8. 10. 2021. 18:00

Učenici 5. – 8. razreda naše škole posjetili su u petak 8. listopada slatkovodni akvarij Aquatika u Karlovcu. Učenici su najprije sudjelovali na radionicama na kojima su se detaljnije upoznali sa životom riba i ostalih životinja slatkovodnih voda, a neki su pokazali briljantno znanje o slatkovodnim ribama. Nakon radionica uslijedilo je vrlo zanimljivo razgledavanje akvarija uz stručno vodstvo. Učenici su vidjeli različite vrste riba i uvidjeli da je slatkovodni svijet riba uistinu poseban, šarolik i jedinstven.

Nakon razgledavanja akvarija bilo je vremena i za pravo šopingiranje.

Bogati za još jedno lijepo iskustvo učenici su se sretni i veseli vratili u Kravarsko.

[više]

Uspjeh na natjecanju u stolnome tenisu

Autor: Administrator , 7. 10. 2021. 17:00

U organizaciji OŠ Eugena Kvaternika u Velikoj Gorici 7. je listopada održano gradsko natjecanje u stolnome tenisu za djevojčice i dječake 7. i 8. razreda osnovnih škola.

U muškoj je konkurenciji nastupilo sedam škola, a naša je škola pobjedama protiv OŠ Pokupsko i Eugena Kvaternika osvojila 2. mjesto. U finalu su bili bolji učenici iz OŠ Nikole Hribara. Od dječaka su nastupili: Leonardo Brajković, Gabriel Kaurić i Stjepan Zlodi.

Djevojčice su osvojile drugo mjesto gubitkom u finalu od OŠ Eugena Kvaternika. Za djevojčice su nastupile: Nika Forjan, Lana Lovrić i Lucija Miković.

Čestitamo našim učenicama i učenicima! Vrlo smo ponosni na njih.

[više]

Estetsko uređenje školskog interijera

Autor: Administrator , 5. 10. 2021. 19:00

Učenici 6. – 8. razreda osnovne škole koji pohađaju likovnu skupinu pod vodstvom profesorice likovne kulture Tajane Brnić ukrasili su našu školu zanimljivim crtežima oslikavši zidove unutar škole.

Zahvaljujući učenicima, razigrane boje na zidovima uljepšavaju boravak u školi. Unose dašak vedrine u razigrane odmore koje učenici provode po hodnicima i pomažu nam da se osjećamo opušteno i sretno.

Ponosni smo na ovako kreativne učenike i oslikane školske prostore.

[više]

Dobri naš Slavko gleda na kravarske brege

Autor: Administrator , 4. 10. 2021. 19:00

U okviru projekta općine Kravarsko Pokrenimo! KOK koji je sufinancirala Europska unija oslikan je zid Osnovne škole Slavka Kolara u Kravarskom. Oslikani zid djelo je umjetnika iz Duge Rese Leonarda Lesića, a u oslikavanju zida zdušno su mu pomagali učenici Škole pod vodstvom profesorice likovne kulture Tajane Brnić. Mural prikazuje portret umjetnika Slavka Kolara koji se nalazi ispod njegove čuvene breze, temeljnoga motiva iz istoimene pripovijetke Slavka Kolara. Osim oslikanoga zida, oslikane su i tribine koje sada rese motivi tradicionalnoga kravarskog veza.

Nema sumnje da je osnovna škola postala još ljepša i da će svi uživati u novom umjetničkom ruhu.

A naš dobri Slavko sasvim sigurno uživa u pogledu na prekrasne kravarske brege, i to ispod svoje breze.

[više]

Popevamo kajkavski

Autor: Administrator , 3. 10. 2021. 22:00

3. listopada ove godine tradicionalno je održan Festival dječje kajkavske popevke u Zlataru na kojem su sudjelovale i učenice iz naše škole. Riječ je o dvjema učenicama iz petoga razreda, Lari Domitrović i Lili Šandor, koje su pod vodstvom njihova profesora glazbene kulture Kristijana Palčeca i Tamburaškog orkestra HRT-a izvodile pjesmu koju su skladali učenici s njihovim profesorom, i to na tekst Anite Horvat iz Čakovca „Stiha tak stiha“.

Pjesma je prošla na natječaju te je aranžman za tamburaški orkestar napisao maestro Siniša Leopold, dirigent tamburaškog orkestra HRT-a.

Za naše je učenice to bila idealna prilika suradnje s vrhunskim glazbenicima.

Čestitamo našim učenicama na uspješnom nastupu i na promociji kajkavske kulture.

[više]

Urednica na Hrvatskom katoličkom radiju Snježana Kirinić Grubić dobila nagradu za promicanje vrijednosti obrazovanja

Autor: Administrator , 1. 10. 2021. 21:00

U srijedu 29. rujna urednica na Hrvatskom katoličkom radiju Snježana Kirinić Grubić dobila je godišnju nagradu udruge „Pragma“ za promicanje vrijednosti obrazovanja.

U radioemisiji, za koju je dodijeljena nagrada, sudjelovali su učenici naše Škole i učiteljica Renata Kolarec. U školskoj godini 2019./2020. učenici su sudjelovali u eTwinning projektu „Na putu dobrote“ i u radioemisiji opisali u kojim aktivnostima sve sudjeluju i svojim primjerom pokazali  kako je dobrota u današnjem društvu izrazito važna.

Novinarka je pri dodjeli nagrade izjavila: „Radeći emisiju o dobroti djece koja su tijekom cijele školske godine provodila ovaj projekt, i sama sam se napunila dobrotom. Ljubav je iznad svega – sve što činimo – činimo iz ljubavi i uspjeh neće izostati“. Dobro se dobrim vraća, poručila je novinarka Snježana Kirinić Grubić. Smatra da je važno svakoga potaknuti na djelovanje i pomaganje drugima što naši učenici i čine. Dijele zrnca dobrote u svom razredu, školi, obitelji i zajednici te potiču i druge.

Čestitamo na nagradi novinarki. Ponosni smo na naše učenike.

[više]

Međunarodni dan tablice množenja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vesna Cundeković, 1. 10. 2021. 20:09

logo

Obilježili smo Međunarodni dan tablice množenja

 

 

 

[više]

Novo ruho informatičke učionice

Autor: Administrator , 28. 6. 2021. 18:16

Nakon što je nastava završila, vrijedne učiteljice primile su se posla i dale novo ruho informatičkoj učionici.
Učenici će od jeseni uživati u veselim bojama.

 

[više]

UČENJE ZA VRIJEME NASTAVE NA DALJINU - SAVJETI ZA RODITELJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: NIKOLA TONKOVIĆ, 7. 4. 2020. 14:39

Poštovani roditelji,

          Naša pedagoginja Antonija Šeneta pripremila je tekst: "Učenje za vrijeme nastave na daljinu - savjeti za roditelje" u kojem se roditeljima daju savjeti kako pomoći djetetu u učenju za vrijeme nastave na daljinu.

S obzirom da od sljedećeg tjedna kreće vrednovanje i ocjenjivanje smatram da bi ove smjernice mogle biti korisne.

                     Srdačan pozdrav!

                                      Nikola Tonković, ravnatelj OŠ Slavka Kolara, Kravarsko

 

 

[više]

KAKO RAZGOVARATI S DJECOM O KORONAVIRUSU? Vijest ima dokument u privitku

Autor: NIKOLA TONKOVIĆ, 30. 3. 2020. 13:41

Poštovani roditelji!

           Naša pedagoginja Antonija Šeneta pripremila je tekst za roditelje na temu: "Kako razgovarati s djecom o koronavirusu?". Uz taj dokument u privitku se nalaze: Slikovnica o koronavirusu za mlađe uzraste i UNICEF-ov  Vodič: "Kako razgovarati s djecom o koronavirusu?".

Vjerujem da su roditelji i sami u nedoumici kako i koliko često trebaju razgovarati s djecom o ovoj temi pa smatram da će ove smjernice i materijali biti korisni.

              Srdačan pozdrav!

                                 Nikola Tonković, ravnatelj OŠ Slavka Kolara, Kravarsko 

 

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


COVID-19
 
UDŽBENICI ZA ŠK.GOD. 2022./2023.
 


 

 
Natječaji

Selekcija kandidata koji su se prijavili na natječaj za pomoćnika u nastavi u Osnovnoj školi Slavka Kolara, Kravarsko održat će se u srijedu, 31.08.2022. godine u 8,00 sati u prostorijama Škole.

 

 
 
DOKUMENTI
 

 
Finacijski izvještaji
 
Javna nabava
 
Pristup informacijama
 

© Osnovna škola Slavka Kolara 2008.

POLITIKA PRIVATNOSTI

  

 
Dabar 

 
Korisni linkovi
 
Kalendar
« Ožujak 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 10. 2013.

Ukupno: 535022
Ovaj mjesec: 1304
Ovaj tjedan: 521
Danas: 1
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Slavka Kolara Kravarsko / Gajevo 2, HR-10413 Kravarsko / os-skolara-kravarsko.skole.hr / ured@os-skolara-kravarsko.skole.hr
preskoči na navigaciju